Viagra din bucătărie. Această legumă banală îi face pe bărbați mai potenți

0
1975

O banală legumă are o mulțime de proprietăți benefice pentru corp, printre care și faptul că este afrodisiac, este mai puțin cunoscută și folosită în bucătăria românească.

Proprietăţile benefice ale sparanghelului sunt cunoscute încă din perioada grecilor antici, acesta fiind folosit ca un diuretic natural şi leac pentru multe boli sau chiar pe post de afrodisiac.

Sparanghelul conţine vitaminele K, A, C şi B, precum şi potasiu, acid folic, calciu, fier şi mangan. Purifică toxinele din sânge şi este un diuretic recomandat pentru nefrită şi boli ale sistemului genito-urinar.

De asemenea, sparanghelul îmbunătăţeşte activitatea ficatului şi a sistemului cardiovascular, scade tensiunea arterială şi este considerat un afrodisiac natural. Nutriţioniştii susţin că această plantă este benefică pentru prostatită, saturează organismul cu fibre şi are un conţinut minim de calorii (100 de grame de sparanghel = 21 kcal).

În ciuda proprietăţilor sale benefice, sparanghelul are şi unele contraindicaţii. Nu este recomandat persoanelor care suferă de boli ale tractului gastro-intestinal şi diabet zaharat.

Sursa: doctorul zilei.ro

Sursa foto: adevărul.ro