Primar din Olt, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

0
1679

Un primar din județul Olt a fost trimis în judecată de magistrații Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru abuz în serviciu în formă asimilată infracțiunilor de corupție și abuz în serviciu.

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt au finalizat cercetările iar, la data de 20 mai 2019, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului S.V.S., pentru săvârșirea infracțiunilor continuate de abuz în serviciu în forma asimilată infracţiunilor de corupţie şi abuz în serviciu , se arată într-un comunicat remis de Direcția Generală Anticorupție ( DGA) Olt.

Conform sursei citate,  în perioada martie – aprilie 2016, inculpatul S.V.S., în calitate de primar al unei comune din județul Olt, a dispus contractarea și executarea lucrărilor de modernizare a unei clădiri, fiind încălcate mai multe acte normative, legi sau ordonanțe de urgență ce reglementau la momentul respectiv procedura de efectuare a unor lucrări de investiții. În total, a fost cauzat un prejudiciu total de 84.683,38 lei.