Nume grele ale muzicii populare la Festivalul Naţional de Folclor „Lică Militaru”– Drăgănești – Olt

0
404

Cea de-a treia ediţie a Festivalul Național de Folclor „Lică Militaru”, de la Drăgănești-Olt ce se va desfăşura joi, 30 mai 2019, se anunţă una incendiară, mai mulți solişti vocali şi instrumentişti concurând pentru trofeul festivalului. Evenimentul se va bucura şi de prezenţa unor nume grele ale muzicii populare româneşti.

Pe scena Casei de Cultură „Ileana Constantinescu” din Drăgănești-Olt vor urca nu numai concurenții, ci și artiști de renume ai țării, care vor susține recitaluri: Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, Gheorghiţa Nicolae, Ion Ghițulescu, Mariana Lungu şi Alexandra Bleaje. Acompaniamentul orchestral  va fi asigurat de Orchestra Doina Oltului, condusă de dirijorul Cristian Dumitru.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Artistică pentru promovarea tinerelor talente (AAPTT), în colaborare cu Primăria oraşului Drăgăneşti-Olt, Casa de cultură „Ileana Constantinescu”, şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Olt. Festival este unic la nivel naţional, organizatorii propunându-şi să readucă în actualitate cântecele specifice ritualului de nuntă şi cântecele lăutarilor de altădată. Festivalul de Folclor este organizat la Drăgănești- Olt, locul unde s-a născut și a trăit rapsodul de mare valoare al cântecului popular – Lică Militaru.