S-a tras cortina peste Regalul Teatral de la Caracal

0
238

S-a încheiat și ediția a IX-a a Festivalului de Teatru “Ștefan Iordache“, o ediție dedicată In memoriam Marin Moraru. Pe parcursul celor 7 zile de magie în care teatrul a fost Rege, caracalenii și nu numai s-au bucurat și au trăit cu intensitate fiecare seară de spectacol alături de stelele Teatrului românesc . Timp de șapte zile nume grele ale teatrului și filmului românesc precum; Marcel Iureș (în două spectacole), Florin Piersic jr., Horațiu Mălăele, Nicolae Urs, Oana Pellea, Mircea Rusu, Mihai Bendeac, Mihaela Teleoacă, Delia Nartea, Dragoş Huluba, Eugen Racoţi, Marius Drogeanu, Şerban Georgevici Anca Hanu, Cornel Răileanu, Mihnea Blindariu, Cristian Rigman, Sânziana Tarţa, Miron Maxim, Matei Rotaru, Radu Dogaru, Cosmin Stănilă Marian Râlea, Florin Pârvu, Adina Cristescu, au urcat pe scena Naționalului caracalean în spectacole resplătite de către caracaleni cu ovații și ropote de aplauze. În ultima seară a festivalului, înainte gongul final și de punerea în scenă a ultimei piesei ”Frumos e în septembrie la Veneția”, au urcat pe scennă cei trei corifei ai Festivalului; Marius Tucă, Liviu Radu și Marina Constantinescu.

”Se încheie o săptămână frumoasă. Vă mulțumesc că ați fost aici în fiecare an. Promitem să ne întoarcem, la anul, cu ediția a X-a, ediție aniversară. Mulțumesc autorităților locale, Consiliului Județean Olt, Consiliului Local și primarului Liviu Radu pentru perfecta colaborare”, a spus Marius Tucă.

”Marius și Marina reprezintă un brand local în ceea ce privește acest Festival, care, recunosc, este cel mai important eveniment cultural de peste an”, a spus Liviu Radu.

Încheierea a făcut-o Marina Constantinescu: ”Miracolul teatrului ne-a susținut și ne-a însoțit și anul acesta. Ați avut o săptămână variată și de top teatral. Anul viitor vom aduce spectacole noi, care să puncteze cea de-a X-a ediție aniversară”.

Ecourile ultimei ediții, deschiderea incendiară (făcută de Marius Mihalache) și și cele șase seri de regal teatral vor dăinuii mult șI bine de acum incolo în sufletul spectatorilor care au fost prezenți la maratonul cultural oferit de organizatori. Jos Pălăria!