Elevii olteni pot participa la două concursuri organizate de ISU

0
130
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Olt, organizează în zilele de 14 și 17 mai, etapele județene ale concursurilor cu cercurile tehnico-aplicative de elevi ,,Prietenii Pompierilor” si „Cu viața mea apăr viața”.
Concursurile se înscriu în cadrul unui program educațional pentru elevi prin care se urmărește conștientizarea factorilor de risc care pot genera situații de urgență, implicarea individuală sau în echipă în acțiuni de prevenire, precum și modul de comportare în cazul unor situații de urgență.
Concursul „Prietenii pompierilor” se adresează elevilor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII) și constă într-o probă scrisă (rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunoștințelor acumulate în domeniul situațiilor de urgență) și două probe practice (proba de îndemânare – pista cu obstacole și proba ștafeta de 400 de metri, cu obstacole. Acesta se va desfășura în data de 14 mai, începând cu ora 09.30 , la Stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina.
Concursul „Cu viața mea apăr viața” se organizează pe două cicluri, gimnazial și liceal și constă într-o probă scrisă (rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunoștințelor acumulate în domeniul situațiilor de urgență) și două probe practice (transportul asistat al unui accidentat, așezat pe targă, pe o distanță de 50 de metri și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat). Acesta se va desfășura în data de 17 mai, începând cu ora 09.30, la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” din municipiul Slatina.
Participante la cele două întreceri vor fi echipele câștigătoare ale fazelor pe municipiu/oraș/localitate și pot fi formate din băieți, fete sau mixt și vor fi însoțite de conducătorul echipajului (cadru didactic).