CJE Olt solicită conducerii școlilor condiții optime

0
175

Consiliul Județean al Elevilor Olt a demarat campania ”Școală curată, nu degradată”, prin care se documentează asupra situației condițiilor din școli, în speță referindu-se la toalete, dacă acestea sunt într-o bună stare de funcționare și dacă elevii beneficiază de cele necesare.

”Sunt multe școli care nu au săpun în băi, hârtie igienică, nu au condiții. În statutul elevului scrie clar că noi trebuie să beneficiem de igienă și primăria ar trebui să sprijine financiar acest fapt. Primul pas va fi să rugăm elevii să facă fotografii în băile lor, probabil în cazul în care nu se respectă regulile vom face presiune asupra autorităților”, a declarat Antonie Tiugan, președintele CJE Olt, la începutul campaniei.

Una dintre locațiile prezentate în cadrul campaniei este Liceul Tehnologic „Iancu Jianu”, unde încă există toaletă în curte.

”Iată că ne aflăm în secolul XXI și în România încă mai există școli cu toalete în curte….
Solicităm autorităților din Iancu Jianu și conducerii liceului sa ia măsuri pentru ca elevii să poată beneficia de o educație într-un mediu curat!”, transmit reprezentanții Consiliului.

Aceștia îi încurajează pe elevi să cerceteze în propriile unități de învățământ și să facă documentare sub acest aspect al condițiilor de igienă, ghidându-se după următoarele repere: existența hârtiei igienice, săpunului, șervețelelor; condiții igienico-sanitare optime și existența unei toalete în interiorul școlii.