Primăria Rotunda, un model de urmat la capitolul dezvoltare

0
1828

Primarul comunei Rotunda, Vergil Sârbu, alături de viceprimarul Marius Roșu, fac din prioritățile comunei un obiectiv în fiecare zi de muncă. Iubesc comunitatea și își doresc dezvoltarea sa pe toate planurile, astfel că, dintre obiectivele propuse pentru actualul mandat majoritatea au fost realizate, iar alte câteva sunt în lucru.

Totul pornește de la educație. Nelson Mandela spunea că educația este cea mai puternică armă care poate fi folosită pentru a schimba lumea. Așa că în comuna Rotunda au fost renovate, dotate și modernizate grădinița și școala. Proiectul care prevedea ca să fie refăcut Corpul B (Sat Nou) al școlii a fost realizat prin fonduri guvernamentale. Și copiii sunt foarte mulțumiți, iar ca o răsplată pentru modificările aduse unității de învățământ, aceștia sunt foarte silitori și conștiincioși când vine vorba de teme și învățat, lucru pe care-l putem spune că mâna pe inimă în urma asistării la câteva cursuri.

Tot pentru copii, s-a pornit a construi o sală de sport, unde profesorii își pot desfășura orele de educație fizică în siguranță. Sala este dotată cu materialele necesare efectuării a diverse exerciții fizice, are vestiare unde elevii se pot schimba și oferă acestora un cadru plăcut. De asemenea, a fost renovat și modernizat căminul cultural din localitate, care momentan nu este dat spre folosință. Acesta este utilat cu tot necesarul pentru ca activitățile viitoare să se desfășoare în mod optim. Părculețul din fața primăriei este un loc perfect amenajat, unde tinerii își pot petrece timpul liber, iar mamele pot veni cu cei mici pentru a se juca în locurile special amenejate.

Domnul primar știe că, alături de educație, domeniul sănătății este cel mai important, pentru că ne privește pe toți, astfel că a renovat ambele dispensare: și pe cel uman, și pe cel veterinar. Pe lista modernizărilor se află și clădirea în care funcționează poșta.

Ca realizări, echipa din administrația locală mai poate număra: finalizarea proiectului pe fonduri europene măsura 125 pentru asfaltarea circa 7 km de drumuri agricole în valoare de 1,3 milioane euro; finalizarea asfaltării drumurilor de legătură dintre Rotunda – Vlădila și Rotunda – Grădinile, dar și achiziționarea pe fonduri europene prin GAL a unui buldoexcavator.

În lucru se află cadastrarea tuturor terenurilor din localitate, finalizarea construcției lăcașului bisericesc și renovarea gardului de la cimitirul din satul nou, proiectul de alimentare cu apă și canalizare a localității finanțat prin fonduri europene în valoare de 2,5 milioane euro și asfaltarea a 8 km de străzi comunale.