Titularizare 2019. Lista posturilor vacante

0
615

Titularizare 2019. Ministerul Educației a publicat luni seară posturile vacante pentru examenul de titularizare 2019 pentru fiecare județ. 

Titularizare 2019. Candidații la examenul care va avea loc în 17 iulie pot consulta lista cu posturi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2019/. Site-ul a fost off line timp de câteva săptămâni, pentru actualizare.

Site-ul cu posturile libere din sistemul de educație cuprinde pentru fiecare județ mai multe liste cu posturi, după cum urmează: lista posturilor cu viabilitate de cel puțin 4 ani, lista posturilor cu viabilitate mai mică de 4 ani, dar și lista posturilor incomplete și cea a posturilor ocupate.

Titularizare 2019. Schimbările din acest an

Guvernul a decis printr-o ordonanță de urgență că profesorii care au luat la concursul de titularizare note mai mari de 7 şi nu s-au angajat în următorii 6 ani de la susţinerea acestui concurs pe posturi permanente nu mai au dreptul să ceară posture titularizabile, ci să dea concurs din nou dacă vor un post permanent în sistemul de educaţie. Altfel, profesorii cu note mari pot fi angajați pe posturi pentru o perioadă determinată.

Titularizare 2019. Potrivit ordonanței de guvern, consiliile de administraţie ale şcolilor sunt cele care vor modifica durata contractului individual de muncă din durată determinată de un an, cum sunt angajați profesorii cu note mari în prezent, în contract individual de muncă pe durata pe durata de viabilitate a postului.

Sunt peste 2.000 de profesori care în ultimii ani au obținut note peste 7 la titularizare, dar nu au găsit locuri permanente în sistemul de educației. Acești profesori vor fi încadrați începând din anul școlar următor pe posturi care sunt valabile câțiva ani, în măsura în care acestea există în școli.

Rezultate Contestatii Titularizare 2018. DEZASTRU: Ce s-a întâmplat cu notele?

Prin ordonanța de urgență Guvernul a abrogat articolul 253 din legea educației, care le permitea profesorilor cu note mari la titularizare în anii trecuți să ceară din nou titularizarea.

Titularizare 2019.  După ședința de Guvern din 3 aprilie 2019, ministrul Educației a declarat că ordonanța a fost adoptată pentru a respecta decizia Curții Constituționale prin care s-a decis că nu este constituțional ca titularizarea să fie valabilă mai mulți ani la rând astfel încât profesorii cu note mari care nu și-au găsit post liber în anul examenului să-și caute în următorii ani.

“Am rămas în plină mişcare de personal cu acest vid legislativ. Am găsit o soluţie: Cei care se afla în situaţia să fi obţinut note peste 7 în ultimii 6-7 ani, adică de la Legea 1 încoace, pot să folosească aceste rezultate în situaţia în care Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare decide că poate să transforme contractul de muncă din contract pe durată determinată, într-un contract cu durata egală cu viabilitatea postului didactic. Ca urmare, în felul acesta considerăm că am rezolvat, fără să încălcăm decizia Curţii, pentru că asta nu înseamnă titularizare, dar înseamnă posibilitatea prelungirii contractului de muncă atât timp cât postul este viabil”, a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, scrie hotnews.ro.

Calendar Titularizare 2019

15 mai 2019 Reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate ca urmare a soluționării
16 – 24 mai 2019 Înscrierea la concursul de titularizare, inclusiv pentru absolvenții promoției 2019, la inspectoratele școlare
17 – 27 mai 2019 Verificarea și avizarea dosarelor candidaților la titularizare de către comisia județeană de organizare a concursului și consilierul juridic al inspectoratului școlar
30 mai 2019 Afișarea listei candidaților înscriși și a graficului privind susținerea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă
31 mai – 28 iunie 2019 Probele practice/orale și inspecțiile speciale la clasă
17 iulie 2019 Proba scrisă
23 iulie 2019 Afișarea rezultatelor
23 – 24 iulie 2019 Depunerea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare
30 iulie 2019 Afișarea rezultatelor finale la titularizare
31 iulie 2019 Repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7 pe posturi didactice/catedre vacante pe perioadă nedeterminată.

Sursa: realitatea.net