Internship pentru tinerii care vor să lucreze în administrația publică centrală

0
243

Programul Oficial de Internship al Guvernului dă tinerilor posibilitatea ca timp de două luni să trăiască experiența de a lucra în cadrul administrației publice centrale.

Studenții sau absolvenții de studii superioare pot aplica pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvernul României, ministere, instituții și autorități ale administrației publice centrale, unde vor lucra 8 ore pe zi și vor primi o indemnizație lunară în valoare de 2080 lei brut. De asemenea, perioada de desfășurare a programului de internship este considerată vechime în câmpul muncii. La finalul perioadei de internship, internii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Internshipul va avea o durată de două luni, cuprinsă între 15 iulie – 13 septembrie, iar în plus față de activitatea zilnică, parcipanții vor lua parte la discuții și întâlniri de lucru cu miniștri, secretari de stat, specialiști în diferite domenii de competență, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

Tinerii se pot înscrie online până pe 19 mai, iar pașii următori sunt după cum urmează în calendarul de organizare: 20-21 mai evaluarea dosarelor; 23 mai publicarea rezultatelor; 23 mai – 3 iunie evaluarea aplicațiilor; 4 iunie publicarea rezultatelor; 10 iunie – 24 iunie interviuri Skype; 28 iunie anunțarea rezultatelor finale; 15 iulie deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României; 13 septembrie închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.