Iubita polițistului Bogdan Dumitrescu, reținută pentru 24 de ore

0
807

În urma cercetărilor privind uciderea ofiţerului de poliţie din cadrul SCCO- Olt, Dumitrescu Bogdan Valeriu de la finalul lunii ianuarie 2018, s-a stabilit că se va realiza schimbarea încadrării juridice. Iubita acestuia va fi cercetată pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

”Schimbarea încadrării juridice a fost determinată de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, şi care relevă că inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi, în momentele imediat premergătoare, fuseseră ejectate 3 tuburi cartuş din pistol, astfel încât, avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă.

Astfel că, suspecta a prevăzut rezultatul faptei sale şi, deşi nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă.

Probele administrate în cauză au infirmat susţinerea acesteia, conform căreia, în momentul în care victima a luat pistolul din dulap, ar fi scos încărcătorul din pistol, care a căzut pe podea, iar lângă acesta ar fi căzut şi un tub cartuş, considerând că pistolul ar fi fost descărcat.

Întrucât există probe şi indicii temeinice, din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpata G.A. a săvârşit infracţiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.p., având în vedere şi gravitatea sporită a faptei, prin ordonanţa din data de 10.04.2019 s-a luat măsura reţinerii acesteia, pe o durată de 24 de ore, începând cu ora 11:40, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.