Fost primar din Olt, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare

0
1753

Fostul  primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a fost condamnat, marți, de Curtea de Apel Craiova, la doi ani si jumătate de închisoare cu suspendare în dosarul „Mafia de la FC Caracal”, după ce fusese condamnat, în primă instanță, de Tribunalul Olt, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Decizia magistraților Curții de Apel Craiova este definitivă şi irevocabilă.

În același dosar  Stelian Veselin, fostul preşedinte al echipei de fotbal FC Caracal şi fost director al IGO SA, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. Anghel și Veselin vor trebui să presteze, în condițiile în care starea de sănătate le permite, câte 100 de zile de muncă în folosul comunității.

Au mai fost condamnați la închisoare cu suspendare patru dintre inculpații din această cauză, respectiv: Victor Botezatu, fost trezorier al asociaţiei sportive FC Caracal şi fost administrator al SC Progres Club SRL ( 3 ani), Petre Neacşu, fost secretarul asociaţiei FC Caracal (2 ani și 10 luni), Artemiza Pisică, sora fostului ministru al Agriculturii şi al Finanţelor Traian Remeş, fostă directoare economică a IGO SA (2 ani) și Cristian Georgescu, fost angajat al Gărzii Financiare şi vicepreşedinte al echipei de fotbal caracalene (1 an și 6 luni). Totodată, instanța a dispus confiscarea mai multor sume de bani de la inculpați și menținerea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mai multor persoane condamnate în acest dosar.

În temeiul art 112 lit e Cp confiscă următoarele sume de bani de la inculpați, astfel : -inculpatul Anghel Gheorghe, suma de 285.000 lei; – inculpatul Anghel Gheorghe și inculpatul Botezatu Victor- câte 31.750 lei și respectiv 449.398 lei fiecare ( reprezentând cote egale de 1/2 fiecare din sumele de 63.500 lei si respectiv 898.796 lei); – inculpații Anghel Gheorghe – 409.011 lei , Veselin Stelian -879.110 lei, Neacșu Petre – 879.110 lei și Pisica Artemiza – 449.625 lei . Admite în parte acțiunea formulata de partea civilă SC IGO SA prin lichidator judiciar și în temeiul art 25 si 397 Cpp obliga inculpații Veselin Stelian, Neacsu Petre, Botezatu Victor și Georgescu Cristian, în solidar, la plata sumei de 1.179.565 lei către partea civilă SC IGO SA prin lichidator judiciar. În temeiul art 112 lit e Cp confiscă de la fiecare dintre inculpații Veselin Stelian, Georgescu Cristian, Botezatu Victor și Neacșu Petre suma de câte 91.769 lei. În temeiul art 112 lit e Cp confiscă de la inculpatul Veselin Stelian suma de 36.564 lei. Menține dispozitiile din sentința penală apelată privind menținerea sechestrului asigurator. Înlătură dispozițiile privind ridicarea sechestrului asigurator și, în temeiul art 397 Cpp rap la art 249 Cpp menține măsurile asiguratorii instituite asupra bunurilor inculpaţilor Georgescu Cristian cu privire la :imobil în suprafaţă de 235,9 mp, situat în Caracal, imobil în suprafaţă de 45 m.p., situat în Caracal, imobil de 24 m.p., situat în Caracal, imobil în suprafaţă de 67, 94 m.p., situat în Caracal, imobil în suprafaţă de 22,5 m.p. situat în Caracal, autoturism marca Skoda Oktavia, autoturism marca Volkswagen și Neacşu Petre cu privire la : imobil în suprafaţă de 82 m.p, autoturism marca Dacia 1310, autoturism marca Skoda Fabia, imobil casă de locuit și teren intravilan în suprafaţă de 1300 m.p., situat în comuna Drăghiceni şi teren arabil situat în extravilanul comunei Drăghiceni în suprafaţă de 2, 8 ha, apartament situat în Bucureşti, str. Albiţei, nr. 13 , ap. 3, sector 6”, se mai arată în decizia Curții de Apel Craiova.