Halep s-a calificat în semifinale la Miami

0
169

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat spectaculos în semifinalele turneului WTA de la Miami (Florida/SUA), dotat cu premii totale de 9.035.428 dolari, după ce a învins-o, miercuri, pe chinezoaica Qiang Wang cu 6-4, 7-5.

Halep (27 ani, 3 WTA) s-a impus după o oră şi 38 de minute, iar dacă se va califica în finală va reveni pe primul loc în lume.

Românca a început bine, cu break, apoi şi-a pierdut serviciul, după care s-a desprins la 4-1. Wang a avut o mică revenire şi s-a apropiat la 4-3, dar Halep şi-a păstrat avantajul unui break şi a încheiat setul cu 6-4.

Simona Halep a debutat cu dreptul şi în actul secund, cu break, dar fostul lider mondial a început să greşească, a devenit frustrată şi nervoasă, în timp ce Wang a prins tot mai multă încredere, făcând punct după punct, astfel că scorul a ajuns la un neverosimil 1-5. Treptat, Halep s-a calmat, a revenit la nivelul său obişnuit, a reuşit câteva puncte remarcabile, care i-a adus mai multă încredere, a avut o serie de 12 puncte câştigate din 13 jucate. Halep a salvat trei mingi de set la 5-4 pentru Wang şi a restabilit egalitatea, 5-5, după care a făcut un nou break, încheind setul cu 7-5.

Fiecare jucătoare a avut câte un as, Halep a făcut 5 duble greşeli, Wang a avut 2, procentajele la serviciu au fost destul de modeste, diferenţa făcându-se la punctele cu primul (56%-47%), la mingi directe câştigate raportul a fost de 24-14 pentru româncă, ea având şi mai multe erori neforţate, 34-25.

Halep, care şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la Miami Open, a mai învins-o pe Qiang Wang (27 ani, 18 WTA) anul trecut la Indian Wells, în optimi, cu 7-5, 6-1.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 354.000 de dolari şi 390 de puncte WTA, iar în penultimul act va întâlni o cehoaică, învingătoarea dintre Karolina Pliskova şi Marketa Vondrousova.

La dublu, românca Monica Niculescu şi americanca Abigail Spears au fost învinse în sferturi de perechea Samantha Stosur (Australia)/Shuai Zhang (China), a şasea favorită, campioană anul acesta la Australian Open, cu 6-3, 6-7 (4), 10-6.

Niculescu şi Spears vor primi un cec de 57.000 de dolari şi 215 puncte WTA.

sursa: agerpres.ro