Simpozionul Național „Eugen Ionescu – prima sută de ani”, la ediția a X-a

0
210

Biblioteca Județeană Olt „ Ion Minulescu” va găzdui joi, 28 martie, cu începere de la ora 16.00, cea de-a X-a ediţie a Simpozionului Naţional „Eugen Ionescu- prima sută de ani”, înscris în Calendarul Activităților Culturale și Metodice al Casei Corpului Didactic Olt pentru anul școlar 2018-2019. Evenimentul este organizat de Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Olt, Societatea Culturală „Eugen Ionescu” Slatina, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu”, Muzeul Judeţean Olt, Club Soroptimist Internaţional Slatina.

 Simpozionul Național „Eugen Ionescu – Prima sută de ani” se înscrie în seria manifestărilor culturale dedicate Zilei Mondiale a Teatrului, sărbătorită în fiecare an la 27 martie, fiind totodată și un omagiu adus unuia dintre cei mai mari dramaturgi din literatura universală, Eugen Ionescu, a cărui trecere în neființă s-a petrecut pe 28 martie 1994 la Paris.

Acesta cuprinde două secțiuni de comunicări ştiinţifice pentru cadrele didactice  Viaţa şi opera lui Eugen Ionescu şi Teatrul în şcoala românească (metode şi tehnici de promovare a teatrului ca activitate extraşcolară).

„Ediția din acest an o are ca invitat pe doamna prof. univ. dr. Mihaela Albu  poetă, prozatoare, critic și istoric literar, director fondator al revistei dedicate exilului românesc, Antilethe. Intre 1999-2004 a fost visiting professor la Universitatea Columbia din  New York.  Este membră a Uniunii Scriitorilor din Romania, a Uniunii Ziariștilor Profesioniști, a Academiei Româno-Americane, a  Asociației de Literatură Generală și Comparată”, a declarat directorul  Bibliotecii Judeţene Olt „Ion Minulescu”, Florian Dumitrescu.