Agresat „în stil mafiot”: Oficial de la Staţiunea de Cercetare Agricolă din Caracal, bătut cu bâte de indivizi mascaţi după ce a fost oprit în trafic

0
1219

Poliţiştii din Olt au început o anchetă după ce vicepreşedintele unui sindicat al Universităţii din Craiova a acuzat că a fost oprit în trafic de o maşină în care erau indivizi cu cagule pe cap şi care l-au bătut cu bâte. Acesta ar fi primit mai multe mesaje de ameninţare înainte.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, vicepreşedintele Sindicatului „Solidaritatea” din cadrul Universităţii din Craiova, angajat la Staţiunea de Cercetare Agricolă Caracal, a sunat marţi seara pentru a anunţa că a fost lovit de bărbaţi cu cagule pe cap, dar nu a putut oferi date despre agresori. Presupusa victimă a declarat doar că maşina era gri.

„S-a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Poliţitii Secţiei de Rurale de Poliţie Osica de Sus desfăşoară activităţi în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi identificare celor care ar fi săvârşit fapta”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Bărbatul lucrează la Staţiunea de Cercetare Agricolă Caracal ca muncitor necalificat şi are 38 de ani.

Preşedintele Sindicatului „Solidaritatea” din cadrul Universităţii din Craiova, Mugurel Popescu, a declarat că sindicaliştii Staţiunii Caracal au deschis un proces în instanţă pentru a li se plăti drepturile salariale pe 2.500 de ore suplimentare, iar din momentul începerii acestui proces au primit mai multe ameninţări.

„Au fost ameninţaţi de director că vor fi daţi afară până la 1 decembrie 2018. Nu au fost daţi afară, dar directorul a revenit cu ameninţările şi a spus că îi va da afară până la Paşte. Şi vicepreşedintele de sindicat a primit mai multe mesaje de ameninţare, iar după aceste mesaje a fost agresat marţi. A fost oprit în trafic de o maşină cu numere de Bulgaria în care erau patru bărbaţi cu cagule pe cap. Doi dintre aceşti bărbaţi au coborât din maşină şi l-au bătut cu bâtele”, a spus Mugurel Popescu.

Acesta a însoţit, miercuri, victima la IML Slatina pentru a i se elibera certificat medico-legal.

La rândul său, managerul Staţiunii de Cercetare Caracal, Marius Bran, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a aflat despre acest incident abia miercuri dimineaţă, afirmând despre bărbatul lovit că este „o persoană conflictuală”.

„Eu am aflat în această dimineaţă de incident. Nu ştiu cine ar fi putut să îi facă acest lucru. Ştiu doar că este o fire conflictuală în relaţiile cu colegii de serviciu, dar şi în exterior”, a spus directorul.

În ce priveşte procesul, Marius Bran a declarat că „preşedintele de sindicat are o revistă în care critică conducerea Universităţii din Craiova şi conducerea staţiunii. Ne-a făcut mai multe plângeri. Organele de anchetă vor dovedi ce s-a întâmplat de fapt şi cine l-a agresat. Preşedintele şi vicepreşedintele folosesc acest eveniment cu astfel de declaraţii pentru a aduce din nou un prejudiciu de imagine Universităţii din Craiova. Eu nu am nicio problemă personală cu niciun angajat al staţiunii. Procesul pentru orele suplimentare îl au nu cu mine, ci cu Universitatea din Craiova, iar revendicarea este făcută doar de 10 persoane, unele nemaifiind acum angajate ale staţiunii. Orele suplimentare sunt făcute înainte de a ajunge eu manager”, a spus Marius Bran, directorul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Caracal.

Sursa: mediafax.ro