Direcția Agricolă Olt lucrează la foc continuu

0
356

Pentru a veni în sprijinul cultivatorilor de roșii din județ care depun cereri de înscriere în programul Tomata, funcționarii Direcției Agricole Olt vor lucra și sâmbătă.

Termenul scurt pentru înscrierea fermierilor în Programul Tomata (5-20 martie) a determinat conducerea Direcției Agricole Olt să stabilească desfășurarea activității și sâmbătă.

 „Având în vedere termenul scurt (20 martie) privind depunerea dosarelor în cadrul programului de minimis TOMATA 2019, Direcția Agricolă Olt informează toți fermierii interesați și primăriile din județul Olt, că sâmbătă 9 martie 2019, își va desfășura activitatea în program normal 08.00-16.00. Sunt așteptați la sediul DAJ Olt toți fermierii interesați să depună dosare pentru accesarea acestui program”, a declarat directorul Direcției Agricole Olt, Dragoș Drăghicescu.

Judeţul Olt s-a situat pe primul loc în 2018 la nivel naţional în ce priveşte numărul de beneficiari ai programului Tomate, 4.644 de olteni intrând în posesia ajutorului de minimis acordat de stat. Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripţionată „Program susţinere tomate″ şi să menţioneze numărul cererii depuse pentru obţinerea finanţării; să obţină o producţie de minimum două kg de tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.