Bucurie mare pentru mii de români! Salariile lor vor fi majorate cu 10%

0
646

Aproape o sută de sindicalişti din învăţământ din toată ţara au discutat săptămâna trecută cu ministrul Educaţiei despre nemulţumirile pe care le au, însă deocamdată nu s-a ajuns la un numitor comun.

Aceştia spun că secretarele şi contabilii din sistemul de învăţământ ar trebui să beneficieze de un spor de 10 procente din salariul brut, întrucât lucrează în condiţii de stres. Nemulţumiri sunt însă şi în rândul bucătăreselor din sistemul preşcolar, care se plâng că le-au scăzut salariile chiar şi cu 1.000 de lei.

Doi senatori propun acum 10% spor de solicitare neuropsihică inclusiv profesorilor auxiliari şi directorilor de şcoli şi majorarea salariilor pentru personalul didactic din învăţământul special.

Liviu Pop şi Ion Rotaru, senatori PSD, au depus în Parlament un proiect în acest sens, care a fost înregistrat la Senat, prim for sesizat, decizia finală aparţinând Camerei Deputaţilor.

Ei spun că directorii nu beneficiază în mod unitar de sporul de solicitare neuropsihică, deşi sunt obligaţi să fie prezenţi la catedră.

Proiectul de act normativ presupune modificarea Legii-Cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în sensul acordării unui spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar şi personalul didactic de conducere, de îndrumare şi control, nu doar pentru personalul didactic de predare din învăţământ.

„Personalul didactic din învăţământul special şi special integrat, personalul didactic din Centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională/Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi din structurile coordonate, monitorizate şi evaluate de către aceste centre beneficiază de o majorare cu 15% a salariului de bază”, prevede documentul.

Legea-Cadru nr.153/2017 stabileşte în prezent că numai personalul didactic din învăţământul special beneficiază de o majorare cu 15% a salariului de bază.

Sursa: capital.ro