“NU PURTAȚI BOCANCI CU CRUCE ÎN TALPĂ”. ANUNȚUL CARE A BULVERSAT ROMÂNIA

0
925

Un anunț care vine din partea reprezentanților Bisericii Ortodoxe din România a bulversat întreaga populație a țării. Este vorba despre: “Nu purtați bocanci cu cruce în talpă”. Explicația a venit și ea imediat și odată cu aceasta mulți au văzut logica, însă alții cred că este vorba doar despre o superstiție. 

Motivul pentru care nu este bine ca oamenii să poarte bocanci cu cruce pe talpă este pentru a nu călca pe aceasta, potrivit ortodoxinfo.ro. Totodată, vă reamintim că aceasta este simbolul creștinismului și reprezintă patima, moartea și Învierea Domnului. Aceeași sursă a recomandat ca în cazul în care aveți o astfel de pereche de încălțăminte sau ați văzut una care v-a plăcut enorm și vreți să o cumpărați să tăiați una dintre laturile crucii.

O vorbă din bătrâni spune: “Fiecare poartă o cruce a lui”. La propriu şi la figurat. Semnificaţia profundă a acesteia, aşa cum arată Sfântul Apostol Pavel în cuvântul adresat galatenilor este: “Iar mie să nu-mi fie a mă lăuda decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine şi eu pentru lume” – (Galateni 6, 14).

Sursa: cancan.ro