COPILĂRIE DISTRUSĂ : de la „CHAT”, la….”VIDEOCHAT”

0
965

Totul a început acum un an, după ziua sa, când, alături de familie, prieteni și colegi, iși sărbătorise intrarea în pre-adolescența .

 Se simțise ca o adevărată prințesă. Împlinise 12 ani ! Se simțise importantă și deosebită. SE SIMȚISE ….”MARE” !
  A fost o aniversare de basm, dar a trecut ca un vis frumos… Din păcate a doua zi a trebuit să revină cu picioarele pe pământ și să constate că de fapt nu s-a schimbat nimic, iar ea rămase aceeași fetiță pe care toți o tratau ca pe un copil.
   Și câte speranțe își făcuse…Venise și Alex, băiatul pe care îl simpatiza demult, iar ea, desigur, nu ratase ocazia să-și facă 2-3 selfie-uri cu el pe care le-a și distribuit imediat, incantata, pe toate rețelele de socializare. Reușise chiar să facă schimb de numere de telefon cu el…Ce mai, era în culmea fericirii . Desigur, a trebuit să se laude tuturor prietenelor, care așteptau curioase continuarea „telenovelei”.
   A doua zi însă, surpriză ! Și nu una plăcută. Băiatul nu-i răspundea pe niciuna din rețelele sociale iar la numărul său de telefon răspundea un domn necunoscut.
   Deodată, s-a hotărât . Și-a făcut un selfie „provocator” și sub impulsul  furiei momentului i l-a și  trimis ca „mesaj privat” pe cea mai importantă rețea de socializare. După câteva minute, când a realizat ce greșeală tocmai a făcut  a încercat s-o repare, trimițând un mesaj prin care își justifica gestul ca fiind un „accident regretabil”.
   Prea târziu însă… Șmecherașul care până atunci nu-i răspunsese sub niciun chip, acum devenise brusc, foarte interesat. L-a rugat să nu o „deconspire”, gândindu-se la reacția pe care ar fi avut-o familia sa și în general, toți cei care aveau o părere bună despre ea.
    El a acceptat cu greu să o „acopere”, dar acesta a fost începutul unei vieți de coșmar pentru Laura, eroina noastră. Ca multe alte fete naive de vârsta ei, a ajuns victima șantajului, ca urmare a greșelii pe care a comis-o într-un moment de „rătăcire”.
   Forțată de împrejurări, datorită „recomandărilor” „prietenului” său a ajuns una dintre vedetele unei rețele „legale” de videochat pentru adulți. A ajuns să le cunoască pe fetele ca ea și chiar să aibă grupul lor, în care marele secret era păstrat cu strășnicie, altfel….Le era și teamă să se gândească ce s-ar putea întâmpla. Ce-i drept, aveau doar „clienți” din localități îndepărtate  și oricum ar fi fost imposibil de recunoscut, așa…machiate „superprofi”.
   Din afară par doar o gașcă de fete puțin cam melancolice, puțin mai retrase, dar asta e ceva normal în jur de 13-14 ani…
   Cine să le vadă însă disperarea de pe chip și să „audă” strigătul de ajutor din ochii lor ?! În sinea lor încă așteaptă ca un om, oricine, să le salveze, înainte ca situația „virtuală” să se transforme într-una reală, fără scăpare…
   Chiar dacă …., poate…., e bine totuși să nu se ajungă în astfel de situații disperate. Rușinea pe care o simți în fața familiei în astfel de „cazuri” nu se poate compara cu drama în care ți se poate transforma viața dacă păstrezi …”secretul”.
  TU  DECIZI  !
   KARA DENIZ