Gigel Știrbu trage la răspundere conducerea TVR-ului

0
360

Deputatul de Olt Gigel Știrbu din partea Partidului Național Liberal (PNL) a propus conducerii naționale a partidului să se înființeze prin intermediul parlamentarilor PNL o comisie de anchetă privind verificarea informațiilor vehiculate în mass-media despre sumele imense pe care Televiziunea Română (TVR) le-ar fi cheltuit pentru organizarea Festivalului ”Cerbul de Aur” din anul 2018, dar și pentru contractele cu invitații de la anumite talk-show-uri.

Directoarei TVR, Dorina Gradea, i-au fost cerute date și documente care să justifice valoarea serviciilor menționate, însă aceasta a ocolit răspunsurile concrete, specificând faptul că există clauze de confidențialitate în acele contracte. Răspunsul oficial al acesteia este redat mai jos:

”Văzând acest lucru, am făcut în calitatea mea de președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, o solicitare în baza Legii nr. 544/ 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, răspunsul fiind același. Informațiile de interes public solicitate nu pot fi dezvăluite deoarece acest lucru ar reprezenta o încălcare a condițiilor de confidențialitate din contractele încheiate de SRTv și a principiului concurenței loiale. Așa că televiziunea publică, este publică doar pentru faptul că este finanțată din banii cetățenilor, dar administrarea banilor colectați de la populație se face în mod privat, fără ca oamenii să poată avea acces la astfel de informații. Banii odată luați din buzunarul cetățenilor, devin banii privați ai TVR-ului”, a declarat Gigel Știrbu.

Acesta va cere Curții de Conturi solicitarea unui audit financiar la TVR pe această speță.