Oltul, fruntaș la tomate

0
312

Judeţul Olt s-a situat pe primul loc în 2018 la nivel naţional în ce priveşte numărul de beneficiari ai programului Tomate, peste 4.600 de olteni intrând în posesia ajutorului de minimis acordat de stat.

„Programul de susținere a produsului tomate în spații protejate” a fost un real succes la nivelul județului Olt. Numărul legumicultorilor care au solicitat acest ajutor s-a dublat comparativ cu primul an, când a intrat legea în vigoare. Potrivit directorului executiv al Direcției pentru Agricultură Olt, Dragoș Drăghicescu, în 2018 nu mai puțin de 4.644 de legumicultori (din care 3.821 în ciclu I și 823 în ciclu II) au intrat în posesia ajutorului de minimis, valoarea totală a sprijinului acordat fiind de 64.077.448 lei. Conducerea Direcției pentru Agricultură Olt speră ca și în acest an să fie cel puțin la fel de mulți beneficiari.

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripţionată „Program susţinere tomate″ şi să menţioneze numărul cererii depuse pentru obţinerea finanţării; să obţină o producţie de minimum două kg de tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.