Încep exproprierile pe traseul Drumului Expres Craiova- Slatina-Pitești

0
1246

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a trimis notificări tuturor primăriilor din Olt pe raza cărora va trece șoseaua de mare viteză, informează Realitatea de Olt.

Trebuie identificați proprietarii loturilor de teren, astfel încât să poată fi demarată procedura de expropriere.

Proiectantul și constructorul Drumului Expres Craiova- Slatina-Pitești sunt chemați mâine la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, să stabilească graficul lucrărilor care vor fi derulate în acest an. „Așteptăm ca anul acesta să intre în faza de proiectare, iar după ce o vor finaliza și ne vor trimite proiectul la avizat așteptăm să intre în faza de execuție și să respecte graficul”, a explicat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Reprezentanții instituției se angajează să facă la timp exproprierile, astfel încât până la finalul anului terenurile să fie eliberate, iar construcția șoselei să poată să înceapă fără impedimente. „În paralel se demarează exproprierile. Știm care este coridorul, am declanșat deja procedura de expropriere, am notificat primăriile”, a mai precizat reprezentantul CNAIR.

Primarul orașului Piatra- Olt, Tudor Udrescu, a confirmat că a primit un document în acest sens și a demarat procedurile de identificare a proprietarilor. „Într-adevăr, am primit o adresă, iar în ceastă perioadă solicităm de la Oficiul de Cadastru date exacte referitoare la proprietarii terenurilor vizate de expropriere”, a explicat edilul din Piatra-Olt.

Sursa: realitatea.net