Plata prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap, preluată de agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială

0
317

Plata prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap se va face, începând din ianuarie 2019, direct de către agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială, anunță Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă, potrivit mediafax.

Decizia Executivului are în vedere simplificarea procedurii de plată a beneficiilor sociale destinate persoanelor cu dizabilități.

Din anul 2007 și până în prezent, sumele destinate prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap au fost asigurate din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, sumele regăsindu-se în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Administrarea sumelor s-a realizat prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și agențiile pentru plăți și inspecție socială județene și a municipiului București, iar plata efectivă la beneficiar a fost asigurată prin Direcțiile generale de asistență socială organizate în subordinea consiliilor județene, respectiv a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului București.

Simplificarea procedurii de plată a prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap prin efectuarea plății, din ianuarie 2019, de către agențiile pentru plăți și inspecție socială județene și a municipiului București va asigura un parcurs administrativ și financiar eficient pentru sprijinirea persoanelor cu handicap. Măsura este deja reglementată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.51/2017.

Sursa:stiripesurse.ro