Dan Șova, eliberat din închisoare! Cum a ajuns să arate după 6 luni în detenție: “E umilitor”

0
835

Dan Șova a fost eliberat azi-noapte din Penitenciarul Jilava la șase luni după ce judecătorii instanței supreme l-au declarat vinovat de trafic de influenţă. La ieșirea din închisoare, fostul senator social democrat a făcut declarații și arăta foarte schimbat. În ultimele 24 de ore, alți patru condamnați celebri au fost lăsați în libertatea în urma deciziei luată de cei de la Curtea Constituțională a României. Printre cei care respiră acum aerul libertății se numără Constantin Niță și Rudel Obreja.

Fost ministru al transporturilor în guvernul Victor Ponta a spus în fața jurnaliștilor după ce a fost eliberat din Penitenciarul Jilava în urma contestării alcătuirii completurilor de 5 judecători, că a fost condamnat cu o decizie de 3 la 2, iar judecătorul care a făcut diferenţa nu trebuia să fie în complet.

“O experiență umilitoare. Decizia Curţii Constituţionale a stabilit că acel complet care m-a condamnat a fost nelegal constituit. O singură remarcă am de făcut: am fost condamnat cu o decizie de 3 la 2 în care doi judecători m-au achitat, iar judecătorul care a făcut diferenţa este exact cel care nu trebuia să fie în complet. ste vorba despre o faptă pe care nu am comis-o. Nu m-am aşteptat la acea decizie (n.r.: de condamnare). În măsura în care Înalta Curte era obligată să respecte decizia Curţii, da, mă aşteptam (n.r.: să fiu eliberat acum)”, a declarat Dan Șova la ieșirea din închisoare, potrivit Mediafax.

Sursa: stirimondene. fanatik.ro