Octavian, elevul slătinean cu mii de urmăritori pe Instagram

0
1967

Are 17 ani și niște numere impresionante în online. Îi place să călătorească și să asculte muzică, vrea să sară cu parașuta, iar de gătit și călcat se ocupă singur, pentru că nu vrea să-i deranjeze pe alții.

Maturitatea, disciplina, creativitatea și independența de care dă dovadă Octavian sunt dobândite de-a lungul mai multor schimbări. Înainte de toate, a jucat tenis câțiva ani, iar apoi ”am renunțat din cauza școlii, pentru că programul de la școală se suprapunea cu antrenamentele și nu prea am avut de ales. Părinții m-au susținut și moral, și financiar”.

Iar dinspre sport a cotit spre artă. La finalul clasei a opta, când a trebuit să-și aleagă un profil pentru studiile liceale, și-a amintit că se descurcă de minune la desen: ”Îmi plăcea să desenez. Le-am arătat părinților, prietenilor câteva dintre desenele mele și reacția lor m-a surprins. Mi-au spus că sunt talentat.”

Faima de pe rețelele sociale a-nceput inițial ca o joacă și nu reprezenta o preocupare constantă. Și-a creat un cont de Instagram după succesul de pe Snapchat. Decembrie 2016 a fost doar începutul.

”Mi-am făcut contul pentru că văzusem că mulți prieteni au și am zis hai să-mi fac și eu, că e ceva nou și oricum mă cam săturasem de Facebook. La început nu prea petreceam timp pe Instagram, iar de postat, puneam o poză odată la două, trei luni. Ulterior a-nceput să-mi placă”, îmi povestește Octavian.

Îl întreb ce-a schimbat de-a lungul timpului la conținutul postat în feed: ”La început aveam poze mai nașpa, făcute doar cu telefonul și nu chiar cu un telefon bun, vedeam un peisaj care mi se părea interesant, făceam o fotografie, o postam. Pe vremea aia pe story nu puneam nimic, că nu mi se părea că are vreun rost să pun ceva. Mă uitam de plictiseală la story-urile altora. Acum e altceva, văd că se uită mai multă lume la story-uri, așa că sunt și eu mai prezent pe acest segment. Spre exemplu, dacă văd ceva amuzant, îl pun la story ca să se amuze și cei care mă urmăresc. În prezent cel mai important lucru cred eu este că am evoluat și pozele pe care le postez sunt făcute în totalitate cu aparatul profesional. Am prieteni fotografi care mă ajută în acest sens.”

Dintre cei care-l urmăresc, foarte puțini sunt mai mici ca el. Majoritatea au peste 18 ani. Iar el, atunci când urmărește pe cineva se ghidează după felul în care se îmbracă oamenii sau după peisaje, pentru că simțul estetic este la baza principiilor Instagram, iar Octavian îl are din plin. ”Urmăresc și mulți fotografi, pentru idei”, completează el.

”Nu prea îmi editez pozele. Îmi plac mai mult naturale, dacă editez o fac direct în Instagram, mai pun umbre sau lumini, contrast”, spune slătineanul. Își programează ședințele foto cam odată la trei săptămâni, iar din câteva sute de fotografii pe rețeaua socială ajung să fie arătate publicului larg doar două sau trei.

Astăzi (n.r. 17 decembrie 2018), Octavian are peste 13.400 de urmăritori. Sunt oameni din Slatina, Craiova, Târgu Jiu, Balș, București, Timișoara. Le răspunde tuturor la mesaje și chiar se întâlnește cu admiratorii săi, pe parcursul timpului reușind să creeze prietenii strânse. Niciodată nu merge singur la astfel de întâlniri, pentru că realizează că poate fi periculos.

Online-ul acaparează, iar din marea de modele pe care adolescenții și tinerii le urmează este greu de ales. Eu aleg seriozitatea, modestia, limitele comunicării decente pe care le promovează elevul slătinean, pe care-l găsiți aici: https://www.instagram.com/ionut.octavian_16.10/?hl=ro