O nouă groapă în Podul Olt

0
597

O nouă groapă cu diametrul de 30 de cm a apărut în carosabilul Podului Olt de la Slatina, luni, în urma ninsorilor căzute.

Directorul Secției Drumuri Naționale (SDN) Slatina, Adrian Motorga, susține că groapa se află la circa 80 de cm de bordură și nu va crea probleme traficului rutier.

„ Luni, în jurul orei 10.30-11.00 a apărut o groapă cu diametrul de 30 cm la Podul Olt la aproximativ 80 de cm de bordură. Este deja balizată. Am pus avertizări.  Când se oprește ninsoarea frezăm și punem o placă de metal ca să se poată circula peste ea. Nu este un pericol pentru șoferi. Noi punem placa provizoriu până când încep lucrările la primăvară. Placa se montează în circa o jumătate de oră. Nu blocăm circulația, doar o să fie o restricție un pic de înălțime, un metru, dar se poate circula în ambele sensuri”, a declarat Motorga.

De-a lungul timpului, în carosabilul Podului Olt au apărut gropi mai mici sau mai mari. Ultima groapă a apărut pe pod în vara anului 2016. Atunci, pentru că nu s-a intervenit rapid, gaura s-a tot mărit. Problemele de pe podul Olt sunt foarte vechi. Gropile au început să apară după Mineriada din 1999, când accesul pe pod a fost blocat cu bucăţi mari de piatră, care i-au afectat structura de rezistenţă. De asemenea, fisurile sunt cauzate şi de lucrările de reabilitare de mântuială, făcute în urmă cu 25 de ani.