Zeci de metri cubi de lemn, confiscaţi de polițiștii olteni

0
276

Peste 50 de metri cubi de lemn au fost confiscați de polițiștii olteni, în urma unui control în trafic.

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Găneasa, au desfășurat în weekendul trecut o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii transportului ilegal de material lemnos. În urma activităților efectuate, polițiștii  au depistat în trafic, pe raza comunei Găneasa, un bărbat, de 51 de ani, din localitatea Hodac, judeţul Mureş, în timp ce transporta cu un autotren cherestea.

Bărbatul a prezentat un aviz de însoţire secundar pentru o cantitatea de 55 metri cubi cherestea molid, rezultând neconcordanţe cu datele înscrise în aplicaţia «WOODTRACKING». În urma inventarierii materialului lemnos, cantitatea 54,11 metri cubi de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Balș. Valoarea materialului lemnos confiscat este de 36145,48 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliției Județean Olt, inspector principal Alexandra Dicu.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.