Dosare penale pentru petarde

0
648

Zeci de kilograme de petarde şi alte materiale pirotehnice au fost confiscate de poliţiştii olteni, în urma unei percheziţii, la locuinţa unui bărbat în vârstă 39 de ani, din comuna Crâmpoia.

 Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și cei de investigare a criminalității economice împreună cu polițiștii Secției Rurale Perieți au acționat duminică pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit de obiecte pirotehnice în cadrul operațiunii „Foc de artificii 2018 – 2019”. „Cu această ocazie, polițiștii au depistat 606 obiecte cu conținut pirotehnic, cântărind aproximativ 80 de kilograme, în valoare de 3.000 de lei. Obiectele pirotehnice au fost ridicate, în vederea confiscării, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliției Județean Olt, inspector principal Alexandra Dicu.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au întocmit dosare penale pentru încălcarea prevederilor Legii nr.126/1995, întrucât doi agenți economici ofereau spre comercializare 500 de petarde categoria P1 și 11.520 de petarde categoria F2. Și în acest caz, polițiștii au ridicat obiectele pirotehnice în vederea confiscării.