Polițiștii olteni au dat iama în șoferi

0
637

Peste 250 de sancțiuni au fost aplicate de poliţiştii olteni în minivacanţa de 1 Decembrie. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 160, au fost aplicate conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere. 

În perioada 30 noiembrie – 02 decembrie, la nivelul județului Olt, aproximativ 200 de polițiști au acționat zilnic în locurile unde au avut loc manifestări religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Andrei și de Ziua Națională a României, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale.

În această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, aceasta datorându-se măsurilor luate de poliţişti, care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice și rutiere.

În perioada 30 noiembrie – 02 decembrie, polițiștii prezenți la datorie au intervenit la 216 solicitări, dintre acestea 186 fiind prin Serviciului Național Unic Apeluri de Urgență 112. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii olteni au aplicat 252 de sancţiuni, dintre care 160 pentru încălcarea normelor rutiere, în valoare de 72.245 lei. Totodată, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au reţinut 10 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, și au retras 3 certificate de înmatriculare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.