Marius Oprescu: „Nu s-a folosit niciodată o influenţă politică pentru a obţine proiecte mai multe”

0
358

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat, joi, că proiectele derulate prin PNDL, în judeţul Olt, nu vor avea de suferit în urma demisiei lui Paul Stănescu din fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Oprescu a ținut să sublinieze că aceste proiecte au fost aprobate pe criterii de eligibilitate și nu politice, încă dinainte ca Paul Stănescu să fie ministru al Dezvoltării.

„Ordonanţa 28 funcţionează după o lege, nu funcționează după anumite aversiuni pe care le au unii faţă de noi. Este o Lege, Ordonanţa 28, iar proiectele existente au fost obţinute de judeţul Olt încă dinainte ca domnul Stănescu să fie ministru al Dezvoltării, deci n-au nicio legătură. Sunt de şase ani în Consiliul Judeţean şi ştiu despre ce vorbesc, vă spun sigur că Ordonanţa 28 a funcţionat după o lege, sunt nişte criterii acolo, m-am ocupat de depunerea proiectelor din judeţul Olt şi, efectiv, încadrarea în criterii. Nu s-a folosit niciodată o influenţă politică sau vreo pârghie politică pentru a obţine proiecte mai multe sau mai puţine. Suma alocată judeţului Olt a fost în funcţie de anumite criterii, de populaţie, de mărimea localităţii şi de inversul capacităţii financiare. Sunt pure speculaţii”, a declarat Marius Oprescu.

Preşedintele executiv al PSD Olt a mai precizat faptul că, dacă opinia președintelui Paul Stănescu n-a trecut în Comitetul Executiv, asta nu înseamnă că nu este corectă. „Într-un partid, poţi să altă opinie. Nu putem să avem toţi aceeaşi poziţie. Dacă opinia pe care a avut-o domnul preşedinte Paul Stănescu n-a trecut în Comitetul Executiv, nu înseamnă că nu e corectă. A arătat că CEx-ul, în perioada asta, îşi doreşte altceva. Nu înseamnă că nu este corectă sau că noi nu îl susţinem în demersul pe care l-a început şi opinia pe care a emis-o”, a mai spus Oprescu.