Lovitură de teatru! Darius Vâlcov îi ia locul Liei Olguța Vasilescu?! Anunțul care a luat prin surprindere pe toată lumea

0
866

Lia Olguța și-a sporit și mai mult notorietatea imediat ce a primit funcția de ministru al Muncii. Aceasta a luat parte la zeci de emisiuni, la diverse posturi de știri, în care a dat lămuriri despre pensii și salarii. Propusă după remanierea guvernamentală să preia portofoliul de la Transporturi, ea a fost respinsă de Klaus Iohannis.

Rămasă fără funcţie în Guvern, fostul ministru al Muncii nu a mai apărut la TV în ultima perioadă. Surprinzătoare a fost, însă intervenţia lui Darius Vâlcov la România Tv, fix pe subiectul preferat al Liei Olguţa Vasilescu. Acesta este un apropiat al lui Liviu Dragnea şi consilier ai Vioricăi Dăncilă. El este considerat şi eminenţa cenuşie din spatele executivului.

Faptul că a intervenit pe un culoar deja cucerit de Lia Olguţa Vasilescu a dat naştere la interpretări. Ar putea fi un semnal că actualul consilier al premierului doreşte să iasă din umbră şi să câştige puncte la capitolul imagine. Acesta a spus că  că la buget sunt bani pentru salarii şi pensii, arătând că în ultimii doi ani veniturile statului au crescut cu aproape 25%.

„Veniturile totale la bugetul consolidat al statului în 2016 au fost de 228 de miliarde de lei. Veniturile, în 2018, după 11 luni, sunt de 260,2 miliarde lei, cu estimări de a depăşi încă 30 de miliarde în luna decembrie. Deci în total veniturile statului în doar doi ani de zile vor creşte cu aproximativ 25%.

Asta şi datorită faptului că am preluat o economie în 2016 care avea 761 de miliarde de lei PIB-ul şi în decembrie vom încheia cu un PIB de 949 miliarde. Adică este cea mai mare creştere a unei economii din Uniunea Europeană – de 24,7%. Deci sunt bani”, a declarat Darius Vâlcov, la România TV.

Vâlcov a precizat că în ultimii doi ani, cumulat, inflaţia a fost de circa 5%, câte 2,5% pe fiecare an. A ţinut să accentueze ideea că sunt bani pentru pensii şi salarii, arătând că Guvernul a condus totul foarte bine.

Sursa: capital.ro