De ce a demisionat, de fapt, Paul Stănescu? Ce rol are Olguța Vasilescu – Adevăratul motiv (surse)

0
1148

Luni, Paul Stănescu a demisionat din funcțiile pe care le ocupa în Guvernul Dăncilă, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Astfel, el i-a lăsat cale liberă Liei Olguța Vasilescu, propunerea PSD pentru ocuparea acestor funcții, care mai are nevoie acum doar de acceptul președintelui Klaus Iohannis.

„Am spus-o şi o repet: sunt un om de onoare, responsabil şi implicat, nu am urmărit niciun interes personal şi nu m-am agăţat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistenţele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcţie, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi exercita atribuţiile la minister cu responsabilitate şi implicare, în aşa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproşeze!”, a transmis Paul Stănescu, printre altele, în cadrul unui comunicat.

Demisia lui Paul Stănescu a picat ca un trăsnet, mai ales că, în aceeași zi, premierul Viorica Dăncilă anunțase că liderul PSD nu vrea să părăsească funcțiile pe care le ocupă.

Totuși, conform surselor Bugetul.ro, Paul Stănescu avea de gând să renunțe la fotoliul din Guvern încă de săptămâna trecută, după ce Lia Olguța Vasilescu a fost propusă în locul său. Motivul? Pe cei doi îi leagă o strânsă prietenie.

Un prim semnal a fost dat de liderul PSD Olt prin absența de la ședința pe care Guvernul avut-o vineri, 23 noiembrie. Ulterior, luni, 26 noiembrie, Stănescu a demisionat.

De altfel, în luna septembrie, când Paul Stănescu semna celebra scrisoare prin care, alături de Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu, îi solicita lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate, Olguța Vasilescu își arăta solidaritatea față de acesta, zicând că nu se vede votând vreodată împotriva sa, deoarece îi este amic.

„Eu nu mă văd votând vreodată împotriva lui Paul Stănescu, de exemplu, care-mi este amic, pot să spun acest lucru, este unul din liderii importanţi ai partidului şi, sigur că, dacă are nemulţumiri, toate astea trebuie discutate în interiorul partidului, în niciun caz prin scrisori de presă”, afirma, la vremea respectivă, fosta șefă a Muncii.

Sursa: bugetul.ro