Revoltă la Rusănești

0
1839

Sute de persoane din Rusănești au protestat marți în fața primăriei din localitate nemulțumiți de decizia autorităților sanitar-veterinare de a ucide toți porcii din localitate. Pentru ca situația să nu degenereze a fost nevoie de prezența polițiștilor și jandarmilor în zonă.

Potrivit primarului comunei Rusănești, Alexandru Chirea, la presiunea locuitorilor din Rusănești acțiunea de stârpire a porcilor din localitate programată pentru marți nu a putut fi realizată, fiind amânată pentru miercuri. Situația la noi în comună nu prea este bună de loc. Luni dimineață a luat domnul de la DSVSA hotărârea ca să omoare toți porcii . Și azi încercară să vină și s-a strâns lumea pe aici, scandal. S-au strâns câteva sute de cetățeni. Supărarea mare este că focarul este aici în Teleorman. Acolo sunt sute de porci morți. Acolo nu se iau măsuri și se iau la noi . Nemulțumirea mare asta este. Văzând că este agitație mare, renunțară astăzi (n.r marți), dar nu vrea să cedeze domnul director Bolborea și s-a amânat pentru mâine. Domnul Bolborea nu a venit astăzi, când a auzit ce agitație este. A rămas să vină mâine, poate se mai calmează spiritele, a declarat primarul comunei Rusănești, Alexandru Chirea.

După ce virusul pestei porcine africane a fost confirmat în trei gospodării din Rusănești, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt a luat decizia ca toate porcinele din Rusănești să fie sacrificate, pentru a preveni răspândirea virusului pestei porcine .

Sursa foto: adevărul.ro