Vești uriașe pentru mii de români! Ce gratuitate ar putea primi de la 1 ianuarie 2019

0
659

Vești uriașe pentru mii de români! Aceștia ar putea primi o gratuitate, începând cu data de 1 ianuarie 2019. Un proiect de lege, înregistrat la Camera Deputaților, prevede ca, alături de cadrele didactice și personalul didactic auxiliar, și angajații din administrația publică locală care nu locuiesc în localitatea în care lucrează ar putea primi înapoi banii cheltuiți pentru a se transporta la serviciu.

Practic, conform propunerii legislative pentru completarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, în afară de profesori și personalul didactic auxiliar, și angajații din administrația publică locală ar putea beneficia de transport gratuit.

Ultima categorie se referă la funcționarii publici și persoanele ce lucrează în primării sau consilii județene.

Măsura decontării cheltuielilor cu naveta urmează să se aplice, potrivit propunerii legislative, începând cu 1 ianuarie 2019. Pe de altă parte, documentul nu stabilește și limitele sau modul de decontare a cheltuielilor cu naveta, aceste detalii urmând să fie stabilite printr-un nou act normativ, respectiv prin norme metodologice elaborate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și aprobate printr-o hotărâre de Guvern, informează avocatnet.ro.

Mare atenție! Această propunere legislativă NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Parlament, promulgată prin decret prezidențial și publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: bugetul.ro