Darius Vâlcov i-a băgat în ședință pe miniștri: a început să taie în carne vie în Guvern

0
822

Austeritatea bântuie holurile de la Palatul Victoria, iar Darius Vâlcov, cel care oficial este consilier al premierului, s-a erijat în premier de facto și extensie a voinței lui Liviu Dragnea în Guvern. Surse guvernamentale ne-au relatat un episod care arată că laptele și mierea anunțate de liderii coaliției s-au cam acrit și încep să se taie din sinecurile deținute de anumiți favorizați ai sistemului în structurile guvernamentale.

Surse din Guvern ne-au relatat că, în cursul zilei de ieri, miniștrii au fost convocați într-o ședință de Viorica Dăncilă, dar, surpriză, premierul a plecat după câteva minute și în capul mesei s-a așezat Darius Vâlcov.

Premierul de facto ar fi început să le explice miniștrilor că situația este gri și trebuie redus aparatul bugetar. Astfel, Vâlcov a început să le arate miniștrilor care sunt posturile vacante ce trebuie tăiate din schema de personal, iar la final concluzia a fost că se elimină o serie de funcții de conducere.

Sursele noastre ne-au precizat că Secretariatul General al Guvernului, prin vocea lui Toni Greblă, a încercat să vină cu soluții de compensare, dar Vâlcov nici nu a vrut să audă.

Ca urmare a acestei ședințe, din ministere vor pleca toți oamenii veniți cu delegație, se taie funcții și salarii grase. În unele ministere, acești oameni erau aduși tocmai pentru că ministrul avea nevoie de consilieri, dar de acum aceste funcții vor fi tăiate.

Situația nu este roz deloc la nivelul Guvernului și dacă s-a început restructurarea chiar din interiorul Executivului, ne putem doar imagina ce urmează la scară largă. Banii sunt din ce în ce mai puțini, cheltuielile sunt mari și soluția este o tăiere drastică, dar mai multe detalii vom afla în momentul în care va fi prezentat proiectul de buget pentru anul 2019.

Sursa: stiripesurse.ro