Accident grav în Olt. Impact devastator între un autoturism și un copac

0
1217

Trei tineri din Olt au ajuns la spital, după ce autoturismul condus de unul dintre ei a intrat într-un pom de pe marginea drumului. Accidentul rutier a avut loc, joi seara, pe raza comunei Ianca, la limita județelor Olt și Dolj.

 Autoturismul la volanul căruia se afla un un tânăr de 18 ani care nu deține permis de conducere a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a izbit violent de un copac.

În urma impactului șoferul a rămas încarcerat, cu picioarele prinse sub bord. La fața locului s-au deplasat pompierii Gărzii Vișina, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și trei echipaje din cadrul Serviciilor de Ambulanță Olt și Dolj. „Pentru extragerea victimei, pompierii de la descarcerare au îndepărtat mai multe elemente de caroserie, tânărul având membrele inferioare blocate sub bordul autovehiculului. Pacientul a fost preluat de echipajele medicale, conștient, cu fracturi la membrele inferioare, dureri toracice și lombare și a fost transportat la Spitalul Corabia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Ceilalți doi tineri aflați în autoturism ( un tânăr, în vârstă de 18 ani și unul în vârstă de 16 ani), ambii din comuna Ianca, au fost preluați, conștienți, cu diverse traumatisme prin accident rutier, de echipajele SAJ Dolj și transportați la Spitalul Dăbuleni. Polițiștii au deschis pe numele șoferului un dosar penal pentru conducere fără permis şi vătămare corporală din culpă.