Directorul adjunct al SDN Slatina: „Nu se închide Podul Olt decât dacă, ferească Dumnezeu, se mai produce vreo găurică”

0
1018

Lucrările de reabilitare a Podului Olt vor începe anul viitor, susțin reprezentanții Secției Drumuri Naționale (SDN) Slatina.

Directorul adjunct al SDN Slatina, Victoria Mitrache, a declarat că în momentul în care vor fi asigurate fondurile necesare pentru derularea investiției se va începe proiectarea și apoi execuția lucrării, dar în nici un caz, anul acesta nu se închide podul. „La Podul Olt aşteptăm fondurile, pentru că investiția este prin bugetul de stat și nu avem asigurate fondurile. În momentul în care vor fi asigurate fondurile, se dă ordinul de proiectare, care va dura trei luni, după care va începe execuţia podului. În niciun caz, anul acesta nu se închide podul, nu se lucrează la el decât dacă, ferească Dumnezeu, se mai produce vreo găurică”,  a subliniat directorul adjunct al SDN Slatina.

Consorțiul format din firmele GUIDI COSTRUZIONI SRL (lider de asociere), PREVE COSTRUZIONI SPA (asociat) și GROMA SOCIETA DI INGEGNERIA SRL (asociat) a câștigat licitația pentru lucrarea de „proiectare, asistență tehnică și execuție Pod Rutier peste Olt, la Slatina, pe DN 65, Km 48+570.

Potrivit reprezentanților SDN Slatina termenul de execuție al lucrării este de 12 luni. Deocamdată nu s-a stabilit care va fi ruta ocolitoare, după închiderea traficului rutier pe Podul Olt.  Proiectul privind reabilitarea Podului Olt este realizat de Direcţia Regională Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova și are o valoare 26,35 de milioane de lei (fără TVA), bani de la bugetul de stat.

Ilie Bîzoi