Deputatul Alexandru Stănescu: „Lucrăm la un proiect de lege privind înființarea unei autorități pentru managementul și calitatea produselor alimentare”

0
538

Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul de Olt Alexandru Stănescu, care este inițiatorul „Zilei naționale a produselor agroalimentare românești ” a declarat, miercuri, la Slatina, că deputații lucrează la un proiect de lege privind înființarea unei autorități pentru managementul și calitatea produselor alimentare care să autorizeze toate produsele tradiționale românești. „Este o lege de înființare a unei autorități pentru managementul și calitatea produselor alimentare, o agenție sau o autoritate foarte importantă care va autoriza toate produsele tradiționale românești”, a declarat parlamentarul PSD de Olt.

Deputatul Stănescu a vizitat miercuri Târgul de Ziua Recoltei, organizat la Slatina, pe Esplanada municipiului. Parlamentarul a fost însoțit de deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, de directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, de directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Florin Barbu, dar și de o parte din staff-ul județului în frunte cu președintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Marius Oprescu, vicepreședintele CJ Olt, Virgil Delureanu, directorul Direcției Agricole Olt, Dragoș Drăghicescu și fostul consilier al ministrului Agriculturii, Emil Marinescu.

Demnitarul a vizitat standurile cu produse amenajate de pe Esplanadă și a vorbit cu producătorii agricoli. Atât deputatul Alexandru Stănescu, cât și directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, precum și directorul Direcției Agricole Olt, Dragoș Drăghicescu au primit din partea președintelui Sindicatului Producătorilor Agricoli din Olt, Ion Păunel, câte o legătură de praz.

La final deputatul Alexandru Stănescu s-a oprit la standul producătorilor de vinuri unde împreună cu președintele CJ Olt, Marius Oprescu și directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Florin Barbu au degustat vinul de la renumitele podgorii din Sâmburești.