Începe Rabla pentru electrocasnice! Ce trebuie să facă românii ca să primească vouchere de până la 400 de lei

0
766

Vești bune pentru sute de mii de români, care în următoarea perioadă își vor putea cumpăra electrocasnice noi și cu bani de la stat, întrucât vor primi un voucher de până la 400 de lei, dacă vor preda magazinelor aparatele vechi, care consumă mult curent electric. 

Așadar, programul ”Rabla pentru electrocasnice” va începe în luna decembrie și va avea un buget de peste patru milioane de euro. 

Peste 50.000 de români vor fi beneficiarii noului program „Rabla pentru electrocasnice”, astfel că vor primi de la stat un ajutor între 200 și 400 de lei pentru achiziția de mașini de spălat, aparate de aer condiționat, frigidere și lăzi frigorifice, toate de ultimă generație.

Singura condiție pe care trebuie să o respecte este să predea comercianților electrocasnicele vechi, mari consumatoare de energie electrică.

Prima de casare înseamnă aproape o treime din prețul unei mașini de spălat sau al unui aparat de aer condiționat. Banii mai asigură aproape o pătrime din costul unui frigider.

Prin intermediul acestui program se așteaptă ca magazinele să înregistreze venituri record, întrucât programul va debuta cel mai curând în luna decembrie. Anul acesta, vânzările de electrocasnice au atins un nivel record de aproape 350 de milioane de euro, în creștere cu cinci procente față de perioada similară din 2017, conform unui studiu.

Sursa: a1.ro