Bani pentru DGASPC Olt

0
463

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, alocarea a peste 7 milioane de lei către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului  (DGASPC) Olt. Banii provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului și sunt destinați pentru acoperirea cheltuielilor de la nivelul instituției de ocrotire socială.

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat că în ultimele luni DGASPC a primit peste 13 milioane de lei.

 Am primit de la Guvernul României pentru DGASPC Olt suma de 7.097.000 lei și iată astăzi am avut această rectificare prin care am prins suma în bugetul CJ și de asemenea am și alocat-o către DGASPC. E o procedură pe fiecare an. Banii pentru Direcțiile generale de protecție a copilului nu vin încă de la început de an să acopere întregul buget. Acum o lună într-o ședință noi am mai prins din bugetul propriu o sumă de 6 milioane de lei. Iată acum am primit și de la Guvern o sumă de 7 milioane de lei încercând astfel să asigurăm bugetul DGASPC până la finalul anului, a precizat șeful administrației județene.

Banii sunt destinați pentru susținerea sistemului de protecție a copilului și pentru centrele publice pentru persoanele adulte cu handicap.