Luminița Busuioc, președintele BEJ Olt

0
665

Judecătorul Luminița Busuioc, magistrat în cadrul Secției a II-a de Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului Olt a fost selectată pentru a îndeplini funcția de președinte al Biroului Electoral Județean (BEJ) Olt, pe perioada celor două referendumuri, naţional şi local, care vor avea loc pe 6 și 7 octombrie, în urma unei trageri la sorți care s-a desfășurat joi, 20 septembrie la sediul Tribunalului Olt.

Tragerea la sorți a fost organizată de președintele Tribunalului Olt, Liliana Oprea. Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean Olt va superviza organizarea Referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei şi Referendumului local la nivel judeţean având ca obiect consultarea cetăţenilor cu privire la atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt.

Potrivit prefectului județului Olt, Silviu Neacșu, la nivelul județului, pentru cele două referendumuri, vor fi amenajate 379 de secții de votare. Numărul de buletine de vot care urmează să fie tipărite va fi dat de numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente la care se adaugă 10%. În următoarea perioadă partidele politice vor trebui să-și desemneze reprezentanții în Biroul Electoral Județean. Noi am emis ordinele privind desfășurarea și organizarea în bune condiții a referendumului. Biroul Electoral Județean când se va întruni va cere Direcției Regionale de Statistică Olt numărul de alegători, iar noi tipărim buletinele de vot în funcție de numărul de alegători la care adăugăm 10%. La Monitorul Oficial o să le facem acestea probabil, iar ștampilele și timbrele autocolante la Imprimeria națională, a subliniat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Silviu Neacșu.