Fifor, despre gafă: „Niciodată nu aș putea afirma că la baza de la Deveselu există rachete balistice”

0
252

Ministrul apărării, Mihai Fifor, a declarat astăzi că a fost vorba de o eroare de interpretare și nu ar fi afirmat că la baza de la Deveselu se află rachete balistice.

Niciodată nu cred că cineva ar putea afirma că la Deveselu avem rachete balistie. Aseară am spus că avem baza de la Deveselu, care se ocupă de rachetele balistice, în niciun caz că la Deveselu avem avem rachete.

E puțin probabil că eu să nu știu ce adăpostim la Deveselu, să nu știu că acolo sunt rachetele interceptoare și în ce mod funcționează scutul de la Deveselu.

A fost doar o greșeală de înțelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aș putea vreodată afirmă că la Deveselu avem rachete balistice”, a declarat Mihai Fifor, la Digi24.

„Foarte multă lume a încercat să explice la dumneavoastră și au fost explicate foarte bine din punct de vedere tehnic modul în care funcționează scutul antirachetă, modul în care rachetele interceptoare interceptează rachete cu încărcătură balistică și distrug aceste rachete. Subiectul a fost foarte bine explicat la dumneavoastră”, a adăugat Mihai Fifor.

Ministrul apărării, Mihai Fifor, este în centrul atenției după ce ar fi făcut o gafă marți seara. El a declarat la Antena 3 că România are în baza miliară de la Deveselu rachete… balistice. Or, în baza de la Deveselu sunt rachete interceptoare, nicidecum balistice.

Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permaneţa militarilor americani pe teritoriul românesc? Cum ar putea vreodată Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale?”, a spus marți ministrul apărării.