Pompierii profesioniști din patru județe se vor întrece la Slatina, la Concursul serviciilor profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă

0
183

În perioada 25-27 iulie 2018, în municipiul Slatina, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Matei Basarab” al județului Olt și la Stadionul „1 Mai” Slatina se va organiza faza zonală a ,,Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență”. Această etapă este organizată de ISU Olt, cu sprijinul Asociației Sportive „Pompierul” Olt.

La această competiție participă echipaje din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Olt, Argeș, Giurgiu și Teleorman. Concurenții își vor demonstra abilitățile la mai multe probe (scara de fereastră – opt concurenți, pista cu obstacole pe 100 de metri – 8 concurenți, Ştafeta 4X100 de metri – 2 echipe cu câte opt concurenți și realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă – șapte concurenți). Probele de concurs sunt similare cu cele ale concursurilor sportive internaționale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internațional de Prevenire și Stingere a Incendiilor. La etapa finală, care se organizează de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă primele nouă loturi clasate, în ordinea crescătoare a sumei rezultatelor care se iau în calcul pentru clasamentul la cele patru probe. „Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se organizează în fiecare an, în perioada iunie-septembrie, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenent Alin Băsășteanu.