Situație gravă pe Centura Caracalului

0
970

Mai multe indicatoare rutiere montate pe noua variantă de ocolire a municipiului Caracal au fost vandalizate joi, noaptea, de persoane încă necunoscute. Conducerea Secția Drumuri Naționale (SDN) Slatina, administratorul variantei ocolitoare, a depus plângere la Poliție.

Situație gravă pe Centura Caracalului după ce mai multe indicatoare rutiere au fost vandalizate de persoane, încă neidentificate, până în acest moment. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, această situație ar fi putut avea urmări grave pentru participanţii la trafic. Mai multe indicatoare rutiere montate pe noua variantă de ocolire a municipiului Caracal, VO 6G, au fost vandalizate noaptea trecută de persoane, încă, necunoscute, acest lucru putând duce la producerea unor evenimente rutiere cu urmări grave. Vă reamintim faptul că distrugerea, vandalizarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a indicatoarelor, semafoarelor, amenajărilor rutiere se pedepsește penal cu închisoare. SDN Slatina, administratorul VO 6G, a depus în această dimineață plângere la poliție pentru distrugerea indicatoarelor se arată pe pagina oficială a DRDP Craiova.

Șeful SDN Slatina, Adrian Motorga, a declarat că, în prezent, drumarii acționează  pentru îndepărtarea vopselei de pe indicatoarele rutiere, iar în cazul în care nu se va reuși acest lucru, acestea vor fi înlocuite. Motorga susține că este prima situație de acest gen la nivelul județului .Este prima situație de acest gen la nivelul județului. Deja am luat măsuri de curățare a indicatoarelor. Am sesizat organele competente, în special Poliția Rutieră și probabil că se va deschide și un dosar de cercetare, dar nu cred că vom găsi vinovații. Încercăm să curățăm indicatoarele și dacă nu reușim le înlocuim. Nu sunt costuri foarte mari. Câteva sute de lei. O tablă indicatoare costă o sută, o sută și ceva de lei, dar nu asta este problema. Problema este că într-un fel s-a pus în pericol siguranța circulației prin acest fapt pentru că acele indicatoare au fost acoperite cu vopsea și pot induce în eroare participanții la trafic”,a declarat șeful SDN Slatina.

Polițiștii olteni au deschis o anchetă în acest caz. În această dimineață reprezentanții SDN Slatina au depus o plângere în acest la sediul Serviciului Rutier. Polițiștii efectuează verificări în vederea identificării persoanei/persoanelor care au săvârșit fapta, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspector principal Alexandra Dicu.