Consorțiul GUIDI – PREVE – GROMA va reabilita Podul Olt

0
1123

Un consorțiu italian format din trei firme, în care lider de asociere este GUIDI COSTRUZIONI SRL a câștigat licitația pentru lucrările de reabilitare a podului Olt, care vor fi demarate anul viitor.

Consorțiul format din firmele GUIDI COSTRUZIONI SRL (lider de asociere), PREVE COSTRUZIONI SPA (asociat) și GROMA SOCIETA DI INGEGNERIA SRL (asociat) a câștigat licitația pentru lucrarea deproiectare, asistență tehnică și execuție Pod Rutier peste Olt, la Slatina, pe DN 65, Km 48+570.

Potrivit directorului  Secției Drumuri Naționale (SDN) Slatina, Adrian Motorga, contractul a fost semnat în urmă cu câteva zile, termenul de execuție al lucrării fiind de 12 luni. „Contractul pentru lucrarea «Proiectare, asistență tehnică și execuție podul Rutier peste Olt, la Slatina, pe DN 65, Km 48+ 570»  a fost semnat pe data de 18 iulie. Termenul este de trei luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție, a spus Motorga.

Seful SDN Slatina a adăugat că încă nu s-a stabilit care va fi ruta ocolitoare, după închiderea traficului rutier pe Podul Olt. „Luăm în calcul mai multe variante de ocolire tot ce se poate, adică toate variantele posibile. Prima care a fost și în studiu de fezabilitate a fost pe Moșteni, dar noi luăm în calcul și alte variante”, a mai spus Motorga.

Proiectul privind reabilitarea Podului Olt este realizat de Direcţia Regională Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova și are o valoare 26,35 de milioane de lei (fără TVA), bani de la bugetul de stat.

Ilie Bîzoi