Primul proiect European anticorupție, implementat la Caracal

0
420

Un nou proiect European accesat de Primăria municipiului Caracal, va fi implementat la nivelul   administrației publice. Este vorba de „Transparenţă, etică şi integritate prin parteneriat social”, un proiect accesat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), Axa prioritară -2 Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente.

Valoarea proiectului este de 291 428,31 lei, iar perioada de implementare a acestuia este de 1 an .

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea de metodologii, instrumente, mecanisme pentru îmbunătăţirea sistemelor de monitorizare şi măsurare a performanţelor autorităţilor administraţiei publice locale în demersurile de prevenire şi combatere a corupţiei.

Scopul proiectului este dezvoltarea unui mecanism de monitorizare a implementării acţiunilor anticorupţie din cadrul Strategiei Naţionale Anticorupţie la nivelul administraţiei publice locale.

Pe lângă reprezentanții Administrației publice locale, la implementarea proiectului va participa în parteneriat și Asociația Națională Transparență pentru Integritate- un organism neguvernamental șI non profit.

Rezultatele așteptate se referă la crearea mecanismelor necesare pentru monitorizarea prevenirii şi combaterii corupţiei; contribuția la creşterea gradului de transparenţă decizională şi a gradului de participare la actul de administrare; responsabilizarea autorităţilor administraţiei .  Se estimează că proiectul va avea o contribuție majoră la atingerea obiectivelor asumate facilitând creşterea gradului de încredere al cetăţenilor în administraţia publică locala.

Doru Tudor