Începe înscrierea candidaților la sesiunea a doua de Bacalaureat

0
141

Înscrierea candidaților la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face începând de marți, 10 iulie, până vineri, 13 iulie 2018. Totodată, pe 27 iulie se pot înscrie candidaţii care au promovat examenele de corigenţe.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, pe 20 august va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 august – cea la Limba şi literatura maternă, 22 august – proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august proba la alegere a profilului şi specializării.

În zilele de 24 şi 27 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare în limba română, pe 28 august se vor evalua competenţele lingvistice de comunicare în limba maternă, pe 29 – 30 august este programată evaluarea competenţelor digitale, 30 – 31 august evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie până la ora 12,00 şi contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi. Pe 6 septembrie se vor afişa rezultatele finale.

Sursa: realitatea.net