Primăria Caracal dă teren gratuit tinerilor pentru construirea de locuinţe

0
825

Consiliul Local Caracal a aprobat în ședința de vineri, 29 iunie, atribuirea unor suprafeţe de teren cu titlu gratuit din domeniul privat al municipiului unor tineri care să îşi construiască locuinţe aici.

Tinerele familii sunt beneficiari ai Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Potrivit hotărârii legislativului din Caracal, terenurile menţionate sunt situate pe strada Frasinului, strada Carpenului, Aleea Bujorului și strada Măceșului. Pentru a veni în sprijinul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani care solicită atribuirea unor suprafețe de teren în temeiul Legii numărul 15/2003, pentru construirea unor locuințe proprietate personal, au fost identificate și parcelate noi suprafețe de teren, se arată în raportul de specialitate la proiectul de hotărâre aprobat.

Parcelele atribuite vor avea suprafeţe mai mari de 300 de metri pătraţi, beneficiarii urmând să plătească şi o redevenţă către municipalitate pentru diferenţa de teren. „Aceste parcele au suprafeţe mai mari de 300 de metri pătraţi, datorită configuraţia terenului nu a permis o altă lotizare asfel încât lăţimea parcelelor rezultate să poată permite construirea de locuinţe şi anexe gospodăreşti. Diferența de teren până la limita suprafeței fiecărei parcele va fi concesionată beneficiarilor, pe o perioadă de 49 de ani, cu plata unie redevențe anuale, se mai arată în hotărâre.

 Ilie Bîzoi