Absolvenţii de liceu, promoţia 2018, aşteptaţi să se înregistreze la AJOFM Olt

0
386

Absolvenții de liceu, promoția 2018, sunt aşteptaţi să se înscrie în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt pentru a beneficia de asistenţă personalizată în vederea identificării şi ocupării unui loc de muncă. Până la această dată, doar 70 de absolvenți și-au depus dosarele.

Pentru a putea beneficia de primă de inserţie sau după caz, de indemnizaţie de şomaj, absolvenţii de liceu promoţia 2018 trebuie să se înregistreze în evidenţele agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea AJOFM Olt în termen de 60 de zile de la data absolvirii, respectiv până la data de 24 iulie 2018 inclusiv.

„Neînregistrarea până la această dată atrage imposibilitatea acordării facilităţilor financiare menţionate mai sus”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache.

Actele necesare pentru înregistrarea la AJOFM Olt, ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt actul de identitate (copie şi original), o adeverinţă din care să rezulte data absolvirii (copie + original) și o adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea „apt muncă”.

Elevii care nu au situația școlară încheiată la unele discilpline, se pot înregistra în evidențele AJOFM Olt în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigență (data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ).

Pentru a se înregistra tinerii din judeţul Olt se pot adresa agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea AJOFM Olt, în a căror rază teritorială îşi au domiciliu : Agenţia Locală Slatina- str. Prelungirea Crişan, nr.2; Agenţia Locală Caracal – str. Nicolae Titulescu, nr.29; Punct de Lucru Balş – str. Nicolae Balcescu, bl.152, ap.1 si 3; Punct de Lucru Corabia –  str. T. Vladimirescu, nr.52 și Punctul de Lucru Draganeşti Olt, str. N.Titulescu, nr.111

Toate agenţiile locale si punctele de lucru funcţionează zilnic, dupa următorul program : luni- joi    08.00-16.30 și  vineri  08.00-14.00.

Ilie Bîzoi