Spitalul Municipal Caracal va primi 2 milioane de lei de la Ministerul Sănătății

0
1109

După vizita la Spitalul Județean de Urgență Slatina, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, însoțit de vicepremierul Paul Stănescu, vicepreședintele Comisiei de sănătate din Senat, senatorul PSD de Olt Renică Diaconescu, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, primarul municipiului Caracal, Liviu Radu și viceprimarul Caracalului, Octavian Stănescu, a fost prezent și la Spitalul Municipal din Caracal.

Aici oficialii au vizitat mai multe secții din spital, au ascultat păsurile cadrelor medicale și au discutat cu un important om de afaceri din Caracal, Ion Doldurea, care ori de câte ori are posibilitatea ajută spitalul din Caracal. După ce a ascultat doleanțele primarului municipiului Caracal și ale celor din conducerea unității sanitare legate de necesitate derulării unor investiții în valoare de aproximativ 2 milioane de lei pentru ca spitalul să urce de la gradul IV la categoria a III-a de clasificare (care le va aduce o mai bună finanţare, iar pacienţilor, servicii mai complexe), ministrul Sănătății le-a promis ajutor.

În exclusivitate pentru Gazeta Oltului, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut următoarea declarație: La Spitalul Caracal este mult entuziasm, sunt oameni foarte buni, dar nu este suficient, este nevoie de investiții. Eu vă dau prima mână de ajutor oferind o finanțare urgentă pentru un aparat de radiologie (n.r. valoare 448.520 lei) . După ce am văzut ceea ce se întâmplă aici și am discutat cu oficialitățile locale promit sprijinul ministerului pentru realizarea acestor investiții. Am făcut-o public, deci o să o ducem la bun sfârșit, a conchis Pintea.