Caravana „Alege oaia!” ajunge la Slatina. Vezi programul manifestărilor

0
3403

Campania națională de informare și promovare „Alege oaia!” va ajunge sâmbătă, 23 iunie, și la Slatina, continuând astfel seria evenimentelor organizate de Ministerul Agriculturii începute din toamna anului trecut.

Evenimentul care va avea loc pe esplanada din centrul municipiului reședință de județ este organizat de Direcția pentru Agricultură Olt, în parteneriat cu Primăria Municipiului Slatina, Consiliul Județean Olt, Asociația Țara Loviștei și Asociația Crescătorilor de Animale Slătioara și beneficiază de prezența unor invitați de marcă: vicepremierul României, Paul Stănescu, ministrul Agriculturii, Petre Daea, secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Daniel Botănoiu, parlamentari de Olt, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, primarul municipiului Slatina, Emil Moț, directorul AFIR, Adrian Chesnoiu, directorul general al ANIF, Florin Barbu, consilierii ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu și Emil Marinescu, dar și alții.

Programul vizitei în județul Olt ( care poate suferi mici modificări), la această oră este următorul: la ora 8.00 ministrul Agriculturii, Petre Daea, împreună cu staff-ul său și oficialitățile din județul Olt vor fi prezente în Piața Zahana unde vor avea discuții cu producători de legume, cumpărători și localnici. Apoi oficialitățile se vor deplasa, în jurul orei 9.00, în Piața din Cartierul Steaua, unde de asemenea se vor întâlni cu producători și cetățeni ai municipiului Slatina. Unul dintre cele mai importante momente va fi cel în care ministrul Daea și staff-ul său vor fi alături de vicepremierul Paul Stănescu la inaugurarea expoziției de pe esplanada Slatinei. Evenimentul va avea loc în jurul orei 10.00. Pe Esplanadă vor putea fi admirate animale de rasă de la crescători din județul Olt și județele învecinate Dolj, Vâlcea și Teleorman. De asemenea, la cele 15 standuri care vor fi amenajate vizitatorii vor avea posibilitatea să descopere savoarea preparatelor din carne de oaie și a brânzeturilor, dar și să achiziționeze aceste produse. Totodată, organizatorii le vor oferi participanților câte o porție de tocană de oaie la restaurantul care va fi amplasat pe Esplanadă. În continuare în program mai sunt cuprinse vizite în teren: mai întâi la Valea Mare (o fermă de oi ), Negreni-Scornicești ( dărac de lână), la Ghimpețeni (fermă de legume), Crâmpoia (o fermă de legume și o unitate de prelucrare a lânei), iar în final va fi vizitată o fermă de cultură de păioase din zona Corabia.

De asemenea, în aceeași zi, la ora 15.00 este prevăzută și o deplasare la Cezieni  unde se desfășoară Festivalul Național „Sărbătoarea Iilor”, Simpozion „Ia simbol incontestabil al identității naționale și perenității poporului român”.  Deși inițial, la Cezieni, fusese anunțată și prezența premierului României, Viorica Dăncilă, din păcate, având în vedere agenda premierului, în afara României, domnia sa nu va fi prezentă la eveniment.